hakmessen

Met een hakmes in jouw keukenlade is geen enkel ingrediënt meer veilig. Een hakmes, ook wel Butcher mes, is een groot en hoekig mes dat op een brede hoek geslepen wordt. Hierdoor is dit mes ideaal voor het hakken en snijden van vlees, botten en gewrichten, zoals spareribs en kippenbouten. Bekijk hieronder ons aanbod hakmessen.

hakmessen

Met een hakmes in jouw keukenlade is geen enkel ingrediënt meer veilig. Een hakmes, ook wel Butcher mes, is een groot en hoekig mes dat op een brede hoek geslepen wordt. Hierdoor is dit mes ideaal voor het hakken en snijden van vlees, botten en gewrichten, zoals spareribs en kippenbouten. Bekijk hieronder ons aanbod hakmessen.

5 producten
  • Op voorraad Op voorraad = morgen bezorgd
    High Carbon Staal HRC 62 Slijphoek: 15º
    71,99Translation missing: nl.products.product.regular_price
    119,99 - 40% korting
    71,99
    Translation missing: nl.products.product.sale_price
    Blackfriday -40%
  • Op voorraad Op voorraad = morgen bezorgd
    High Carbon Staal HRC 62 Slijphoek: 15º
    59,00Translation missing: nl.products.product.regular_price
    99,99 - 40% korting
    59,00
    Translation missing: nl.products.product.sale_price
    Blackfriday -40%
  • Op voorraad Op voorraad = morgen bezorgd
    5CR15MOV Staal HRC 58 Slijphoek: 15º
    152,99Translation missing: nl.products.product.regular_price
    169,99 - 10% korting
    152,99
    Translation missing: nl.products.product.sale_price
    Blackfriday -10%
  • Op voorraad Op voorraad = morgen bezorgd
    RVS HRC 58 Slijphoek: 15º
    Translation missing: nl.products.product.regular_price
    89,50
  • Op voorraad Op voorraad = morgen bezorgd
    RVS HRC 58 Slijphoek: 15º
    Translation missing: nl.products.product.regular_price
    179,50

Hakmes kopen bij KookGigant

Steel jij binnenkort de show op elke BBQ met een stoer hakmes? Koop dan een hakmes bij de KookGigant en je kunt gelijk aan de slag. Een hakmes is een groot en hoekig mes dat op een brede hoek geslepen wordt. Het lemmet is wat dikker en breder dan bij een normaal mes, waardoor hij wat steviger is en je kunt hakken zonder het lemmet te beschadigen. Het lemmet van het hakmes hoeft minder scherp te zijn omdat er gehakt wordt in plaats van gesneden. Het gewicht van het mes helpt bij het doorhakken van botten. De lemmetlengte ligt gemiddeld tussen de 15 cm en 20 cm.

Japans hakmes

Naast het ‘gewone’ hakmes koop je bij de KookGigant ook een Japans hakmes. Japanse keukenmessen zijn scherper en hebben meestal een dunner lemmet. Ze zijn zo scherp door het sterke staal dat gebruikt wordt. Daarentegen is een Japans hakmes wel heel kwetsbaar. Dus pas op met het slijpen. Ons advies is ook om bij het slijpen van een Japans hakmes geen aanzetstaal te gebruiken, maar een slijpsteen. Hoe je het beste een hakmes kunt slijpen zie je hier.

Hoe gebruik je een hakmes?

Top, je hebt je hakmes van de KookGigant binnen. En nu? Hoe gebruik je een hakmes in de keuken of tijdens een BBQ? Doordat een hakmes gemaakt is van massief staal is dit mes zwaarder dan een gewoon koksmes. Dat maakt hem extra geschikt voor het hakken en snijden van botten en gewrichten. Bijvoorbeeld spareribs en kippenbouten. Maar met een hakmes kun je ook eenvoudig een grote kool in plakken snijden. Pas wel goed op bij het gebruik van een hakmes. Doordat het mes minder scherp is dan we gewend zijn bij andere keukenmessen kunnen ongelukken in een klein hoekje zitten. Voor welk hakmes ga jij?

Handige en stoere holster bij het hakmes

De hakmessen van de KookGigant hebben niet alleen het uiterlijk mee. De stalen lemmets zijn met de hand gehamerd op Japanse wijze. Dat loopt vervolgens door in een prachtig massief houten handvat. Een spectaculair uiterlijk dat beschermd wordt door het draagbare leren holster. Hiermee bescherm je niet alleen het hakmes, maar ook jezelf. Je kunt de hoes aan je riem ophangen om mee te nemen naar bijvoorbeeld de BBQ van familie.